Over ons - Disclaimer - Privacy

Weernetwerk heeft als doel de mensen te informeren over het weer en klimaat in Nederland, België en Europa en de wereld.

De website is eigendom en werd volledig ontwikkeld door Your Weather Service.

Andere weer- of klimaatsites onder het beheer van Your Weather Service:

Yourweatherservice.com
U.S. Climate Data
Climate Data

Disclaimer

Weersvoorspellingen:

Weernetwerk garandeert je vrij juiste weerinformatie. Vooral de eerste 5 dagen van zijn redelijk betrouwbaar, daarna neemt de betrouwbaarheid geleidelijk af. Onze weersvoorspellingen zijn afkomstig van de AVN MOS computermodellen die een de toekomstige status van de atmosfeer trachten te voorspellen. Deze voorspellingen kunnen dus juist zijn, maar ook fout. Daarom kan weernetwerk op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele foutieve informatie over het weer in de toekomst.

Actueel weer:

Weernetwerk maakt voor het actuele weer gebruik van de metar-informatie die luchthavens in Europa en de wereld verspreiden. Meestal is deze informatie correct, maar soms wordt door automatische systemen of door meteorologen een verkeerde waarde doorgegeven. Weernetwerk decodeert deze metar-informatie naar verstaanbare taal voor de bezoeker. Er kan echter steeds iets fout lopen bij het decoderen van deze informatie, omdat bijvoorbeeld er verkeerde informatie is verspreid door het weerstation.

Weernetwerk kan daarom niet garanderen dat het weergegeven actuele weer van een bepaalde locatie op een bepaald moment op de website correct is. Weernetwerk kan hiervoor ook niet verantwoordelijk gesteld worden.

Klimaatdata:

De klimaatdata is afkomstig van verschillende bronnen. Deze informatie is meestal correct, maar kan ook foutief zijn. Vertrouw dus niet volledig op deze informatie en gebruik ze bij voorkeur niet voor professionele doeleinden zoals bvb. landbouw of energie. Het risico voor het gebruik en interpreteren van deze klimaatdata ligt dus bij u. Weernetwerk kan dus niet verantwoordelijk worden gesteld voor de klimaatdata.

Bij klimaatdata spreken we over gemiddelden over een periode van 30 jaar. Er is dus geen enkele garantie dat het weer op een toekomstige datum zal overeenkomen met de weergegeven data.

Privacy en Cookies

Meer informatie over privacy en cookies op Weernetwerk.nl.